Oracle Academy

Tantermi oktatás középiskolai és egyetemi tanároknak

Az Oracle Academy Program egy kezdeményezés az Oracle részéről, hogy ők is hozzájáruljanak az informatikaoktatás színvonalának az emeléséhez.

Az oktatási intézmények ingyenesen tudnak csatlakozni a programhoz, amiben az Oracle ingyenes szoftverhasználati licenszeket, távoli asztali hozzáféréseket, az oktatásba beépíthető tananyagokat, és osztálytermi képzéseket biztosít számukra.

Oktatások

Meghirdetett tantermi oktatások:

Március 9-13. – IT Biztonság

A kurzust elvégzők tiszta koncepcionális képet kapnak a Web világában működő securityról és az azt fenyegető támadásokról. A kurzus nem csupán a jelenleg ismert támadások módját, hanem azok mögöttes motivációját és logikáját bemutatva törekszik a jövőbeli problémák megakadályozására valamint a már kiadott szoftverek incidens megelőzésére.

Helyszín:
Haller Gardens Irodaház 1095 Budapest Soroksári út 32-34. E lépcsőház 6. emelet

Március 9.-13. hétfőtől pénteking 9:00-tól 17:00-ig

Jelentkezés az Oracle Academy oldalán:
A részvételhez szükséges regisztrálni és jelentkezni az Oracle Academy oldalán. Ehhez a ide kattintva található segítség.

Ezt a kurzust Java Programming néven Classroom formájú oktatásként találhatják meg.

Március 16-20. – Modern adatbázisok

Az oktatás célja, hogy a résztvevők mélyebben megismerhessék az adatbáziskezelő rendszereket és az Oracle, mint etalonnak számító adatbáziskezelő kontextusában vizsgálva láthassák a piacon lévő versenytársakat. A képzés során nagy hangsúly kerül napjaink legmeghatározóbb informatikai trendekre és a piac elvárásaira.

Helyszín:
Haller Gardens Irodaház 1095 Budapest Soroksári út 32-34. E lépcsőház 6. emelet

Március 16.-20. hétfőtől pénteking 9:00-tól 17:00-ig

Jelentkezés az Oracle Academy oldalán:

Ezt a kurzust Database Design and Programming with SQL néven Classroom formájú oktatásként találhatják meg.

Meghirdetett virtuális oktatások:

Március 30. – május 11. – Java alapok

Bevezető szintű programozási tanfolyam. A résztvevők megismerkednek az alapvető programozási koncepciókkal és Java nyelv elemeivel. Az átadott tananyag jól beilleszthető kezdő informatikusoknak oktatási anyagokba.

Időpont:
Március 30-tól május 11-ig, minden hétfőn és péntek este 18:30-tól 120 perc időtartamban (a pontos időpont még a résztvevők megegyezése szerint változhat.)

Jelentkezés az Oracle Academy oldalán:

Ezt a kurzust Java Foundations néven Virtual Training formájú oktatásként találhatják meg.

Március 3. – május 12. – Adatbázis alapok

A hallgatók átfogó betekintést kapnak a relációs adatbázisok alapvető működési elveiről, az adatmodellek felépítéseiről és megismerkednek az SQL nyelv alapjaival. Kezdő informatikusoknak szánt oktatási anyagokba jól beilleszthető tananyagot kapnak.

Időpont:
Március 3.-tól május 12-ig, minden kedd este 18:30-tól 120 perc időtartamban (a pontos időpont még a

Jelentkezés az Oracle Academy oldalán:

Ezt a kurzust Database Foundations néven Virtual Training formájú oktatásként találhatják meg.

Március 4. – május 13. – Java programozás

Haladó programozási koncepciók. Adatstruktúrák, JDBC, memóriakezelés, ipari kitekintések. Haladó oktatási anyagokba jól beépíthető.

Időpont:
Március 4.-től május 13-ig, minden szerda este 18:30-tól 120 perc időtartamban (a pontos időpont még a

Jelentkezés az Oracle Academy oldalán:

Ezt a kurzust Java Programming néven Virtual Training formájú oktatásként találhatják meg.

Március 5. – május 12. – Adatbázis tervezés és SQL

A hallgatók bővíthetik SQL tudásukat, majd megismerhetik az adatbázistervezés legfontosabb kritériumait, azaz hogyan tudják az Adatbázis alapjai tanfolyamon megismert alapelveket a gyakorlatba ültetni. Ezután betekintést kapnak az Oracle adatbázis architektúrájába, alapvető működési elveibe, legfontosabb adminisztrációs feladataiba.k.

Időpont:
Március 5.-tól május 14-ig, minden csütörtök este 18:30-tól 120 perc időtartamban (a pontos időpont még a

Jelentkezés az Oracle Academy oldalán:

Ezt a kurzust Database Design and Programming with SQL néven Virtual Training formájú oktatásként találhatják meg.