Frontend Meetup Group

2024.02.27 18:00 - Live Coding Műhely: Játékfejlesztés Angularral

A Meetup csoportról

A Frontend fejlesztés az egyik legszélesebb témaköre a modern szoftverfejlesztésnek. Ha közelebbről szemügyre vesszük, számtalan keretrendszer, különböző state-kezelési technikák, kisegítő segédkönyvtárak és jövőbe mutató elképzelések jellemzik. A webes, JS, HTML, CSS alapok mellett az új cross-platform technológiáknak köszönhetően a mobil fejlesztéshez is egyre közelebb kerül, míg az ECMAscript fejlődésével egyre inkább az internet mellett a nagyvállalati rendszerek építőköveivé is válnak.

A Knowledge Exchange Frontend szekciója egy szakmai platformot kínál a hazai Frontend fejlesztők számára: itt a bleeding edge technológiai újításoktól kezdve a gyakori szakmai kihívásokon át egészen a Frontend iránt még csak érdeklődők számára érdekes előadásokig minden féle témakörrel találkozhatsz, minden hónap utolsó keddjén 18 órától.

Az online tudásátadás mellett a PCF egyesület fizikai helyszínt biztosít a meetupokhoz, ahol a szakmai csevej és a kapcsolatépítés kap teret a többi hazai Frontend fejlesztő informatikus kolléga társaságában.


Live Coding Műhely: Játékfejlesztés Angularral - 2024.02.27 18:00

MIRŐL LESZ SZÓ?
Live Coding Műhely: Játékfejlesztés Angularral

🎉 Foglaljátok le a naptárban: 2024. február 27., 18:00 - itt az ideje az év első, vagány webfejlesztő meetupjának, ami ráadásul hibrid formában kerül megrendezésre!

🚀 Ezúttal egy rendhagyó kalandra invitálunk benneteket: Harangozó Gábor és Kiss Balázs vezetésével belecsapunk egy live coding sessionbe, hogy Angular használatával egy szuper egyszerű, de annál izgalmasabb játékot hozzunk létre. Készüljetek, mert ez nem a megszokott webshop/todo app/admin felület fejlesztés lesz!

👾 Bár elismerjük, hogy nem vagyunk profi játékfejlesztők, és talán vannak szebb grafikai motorok játékokhoz, mint az Angular, de ezzel a kihívással szeretnénk bemutatni, hogy hogyan milyen eszköztárat rejt magában az Angular és azt hogyan lehet a gyakorlatban alkalmazni. .

🎥 A meetup stílusa live codingről, amit mind online, mind személyesen ti is követhettek. Várhatóan több alkalmas lesz, illetve az általunk írt kód publikusan elérhető lesz bárki számára.

🔍 Alaposan beleásunk az Angular keretrendszer rejtelmeibe, és részletesen elmagyarázzuk, hogy mi történik a színfalak mögött. Legyen szó kezdőkről vagy haladókról, ígérjük, hogy mindenki talál majd számára érdekességeket. Készüljetek fel, hogy ebben a műfajban nem "kottából játszunk", így akik netán Jáfékfejlesztéssel foglalkoznak, készüljenek fel hogy a műfajhoz amatőr webfejlesztők vagyunk - az ő hozzászólásaikra, pontosításaikra különösen számítunk :)

💥 Amit biztosan lesz:

  • Web Workerek
  • Angular Signals
  • Zone.JS-en belül és kívül
  • Fejvakarás :)

🎨 Tudatosan kerüljük a canvas és hasonló grafikai motorok, könyvtárak használatát – így lesz igazán izgalmas!

🕹️ Illetve még egy csavar! Ti dönthetitek el, milyen játékot fejlesszünk. Szavazzatok az alábbi linken:

>>>>> https://forms.gle/4y2886FqqhDuNM2g8 <<<<

Várunk titeket sok szeretettel és izgalommal – szavazzatok, és találkozzunk a meetupon!

ELŐADÓK
Harangozó Gábor

Harangozó Gábor vagyok, több mint 20 éve foglalkozom programozással. Független szakértőként dolgozom. Az elmúlt 15 évben főképp webes alkalmazások fejlesztésével foglalkoztam. Angular(2)-vel beta óta foglalkozom és használom napi szinten. Hiszem hogy a használt framework mükődésének megértése mindig fontos a minőségi munka végzéséhez.

Kiss Balázs

BME Mérnökinformatikus MSc elvégzése után frontend konzulensként/tanácsadóként helyeztkedtem el. Az elmúlt hét évben többek között segítettem JS alapú frontendre átállást kisebb startupokban, új webszolgáltatások kiépítését multinacionális telekommunikációs cégeknél, webalkalmazások frontend fejlesztő csapatát vezettem több ízben és van némi fullstack fejlesztői tapasztalatom is. A kedvenc JS framework-öm az Angular, amit időnként még oktatni is szoktam.

PROGRAM

17:45 - 18:00: Érkezés
18:00-19:30: Esemény
19:30-20:00: Kötetlen beszélgetés

Szívesen adnál elő? 

A meetupra előadói jelentkezéshez vedd fel velünk a kapcsolatot a info@pcf.hu címen, egy rövid bemutatkozás, és az előadásod témájának rövid leírásával.

Szívesen beszélgetnél szakmabeliekkel? 

Csatlakozz hozzánk a Discord szerverünkön, ahol meghirdetjük a közelgő előadásokat, lazább szakmai témákat, és mindent, ami a Frontend világát érinti. Ha kérdéseid vannak, vagy egyszerűen csak érdeklődsz az érdekes hírek iránt, ne habozz csatlakozni hozzánk!


Az eddigi meetupokról készült felvételek a YouTube csatornánkon teljes egészében visszanézhetők.