Knowledge exchange

Közös platform az eszmecserére informatikusoknak!

Egyesületünk informatikai összejöveteleket szervez a szakmailag továbbfejlődni, és szélesebb rálátást elérni vágyók számára. Az egyes témakörök havi rendszerességgel ismétlődő alkalmain szakértő előadók vetnek fel érdekes problémákat, mutatnak be új technológiákat.

Az események központi elemeként fontos, hogy a fórumszerű találkozókon a résztvevők megoszthatják tapasztalataikat, feltehetik kérdéseiket, elmondhatják véleményüket.

A vendégek megismerhetik egymás céges kultúráját és szakmai szokásait is, miközben hasznos kapcsolatokat tudnak kialakítani informatikában dolgozó kollégáikkal.

Következő előadás

Okt. 16.  Oracle Exadata

Amikről szó lesz:
  • Engineered Systems,
  • Felhő az ügyfélnél,
  • Exadata Database Platform,
  • Oracle adatbázisra optimalizált infrastruktúra,
  • a legjobb adattárház és DB konszolidációs platform,
  • Oracle DB-vel együtt tervezett hardver
Kis kedvcsináló az Oracle Exadata meetupunkhoz:

Az Oracle stratégiai hardver plaformja az Engineered Systems-re építkező termékpaletta. A portfólió olyan megoldásokat tartalmaz, amelyek 1-1 feladatra teljesítmény és pénzügyi szempontból is leghatékonyabb választ tudják nyújtani és különböző platformokat tartalmaz Oracle adatbázis workload, Weblogic alkalmazás környezet futtatására, Big Data feldolgozásra, valamint Oracle Database-k folyamatos, nagy teljesítményű mentésére optimalizálva. Az Engineered Systems-ekre jellemző nagyfokú integráltság mellett nagyon fontos azon extra feature-k megléte, amelyek segítségével a hagyományos infrastruktúrákhoz képest sokkal hatékonyabban futtatják az Oracle szoftvereket és ezáltal optimális költségen valósítható meg a teljes beruházás, illetve természetesen az Oracle-től, egy kézből kapható támogatás is komoly előnyt jelenthet az ügyfelek számára.

A portfólió legismertebb tagja az Exadata, amely már 8. generációs eszköz és számos egyedi funkciója segítségével az ideális platform az adatbázis konszolidációra, adattárház és OLTP rendszerek adatbázisainak futtatására. Az Oracle Maximum Availability Architecture (MAA) is Exadatán alapul, ezzel Best Practice ajánlást nyújtva a nagy rendelkezésreállásra és katasztrófa helyzetekre való felkészülésben az ügyfelek számára.

Az ügyfelek Cloud törekvéseinek támogatására több választási lehetőséget is kínál az Oracle, ugyanazon platformon (pl. adatbázis esetén Exadata infrastruktúrán) három féle modellben is elérhetőek a megoldások: 1. publikus felhőből, 2. hagyományos módon megvásárolva az eszközöket, és abból az ügyfél által privát felhőt építve, ill. 3. a kettő előnyös tulajdonságait kombináló Cloud at Customer megoldásként. A Cloud at Customer (C@C) megoldás keretében a már jól ismert Engineered Systems-ekre építve infrastruktúra menedzsmenttel együtt szolgáltatásként veheti igénybe az ügyfél az adatbázis, alkalmazás futtató vagy Big Data környezetet, hogy saját szakmai csapata az üzleti területek számára fontosabb feladatokra tudjon koncentrálni. A C@C megoldás fogyasztás alapon, az esetleges terhelési csúcsokat lefedve egy rugalmas infrastruktúrát nyújt, mindamellett, hogy a hagyományos vásárláshoz hasonlóan az ügyfél saját adatközpontjában kerül elhelyezve az kiszolgáló környezet. Az Oracle által nyújtott megoldások nagy előnye, hogy a 3 deployment modell között könnyedén mozgathatók a workload-k, mivel azonos platform van mindegyik alatt.

-Gavlik Tamás, Oracle Hungary Kft.

Miért gyere el?

Gyakorlati tudás

Finom pizza

Hideg sör

Figyelem!

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Időpont

Október 16. kedd